محمودآبادی, سیداصغر, منتظرالقائم, اصغر, ریاحی, محمدحسین. (1393). بررسی و تبیین تاریخنگاری محلی کشمیر تا اوایل قرن یازدهم. مطالعات تاریخی جهان اسلام, 2(3), 81-103.
سیداصغر محمودآبادی; اصغر منتظرالقائم; محمدحسین ریاحی. "بررسی و تبیین تاریخنگاری محلی کشمیر تا اوایل قرن یازدهم". مطالعات تاریخی جهان اسلام, 2, 3, 1393, 81-103.
محمودآبادی, سیداصغر, منتظرالقائم, اصغر, ریاحی, محمدحسین. (1393). 'بررسی و تبیین تاریخنگاری محلی کشمیر تا اوایل قرن یازدهم', مطالعات تاریخی جهان اسلام, 2(3), pp. 81-103.
محمودآبادی, سیداصغر, منتظرالقائم, اصغر, ریاحی, محمدحسین. بررسی و تبیین تاریخنگاری محلی کشمیر تا اوایل قرن یازدهم. مطالعات تاریخی جهان اسلام, 1393; 2(3): 81-103.
بررسی و تبیین تاریخنگاری محلی کشمیر تا اوایل قرن یازدهم
از اوایل قرن هشتم هجری، با گسترش اسلام در شبهقاره هند، زبان و ادب فارسی به عنوان زبان دینی، علمی و ادبی در کشمیر رواج یافت. آثار مختلفی، از جمله تاریخهای محلی به فارسی نگاشته شد؛ اما این آثار در جامعه ایرانی شناخته شده نیست و تلاش موشکافانه برای معرفی برگزیدهترین این آثار در ایران صورت نگرفته است. بنابراین، سؤال اصلی این پژوهش این است که تاریخنگاری فارسی در کشمیر چه آثار مهمی را تولید کرده است. (سؤال) به نظر میرسد کتابهایی چون: راج ترنگینی (کهنترین تاریخ کشمیر)، بهارستان شاهی (نامه شاهان کشمیر) و تاریخ کشمیر (معروف به تاریخ حیدر ملک کشمیری) مهمترین آثار به شمار میرود. (فرضیه) غرض، نشان دادن شباهتهای فرهنگی کشمیر با اندیشههای ایرانی و اسلامی، مؤلفههای متعددی، چون تعالیم عرفانی، ادبی و صوفیانه در رشد و شکوفایی تاریخنگاری فارسی است. (هدف) مقاله به شیوه توصیفی و تحلیلی (روش) به این نکته دست یافته که: تاریخ محلی کشمیر بیشتر به اساطیر، مذهب و شخصیتهای مقتدر و نافذ از جمله سلاطین و عرفا توجه کرده است تا مسائل اجتماعی و مردمی. (یافته)